UUDISTUVA SUOMI – Tutkituilla ratkaisuilla kohti kestävää yhteiskuntaa

Musiikkitalo, Mannerheimintie 13a, Helsinki 12.10.2023 16:00

Aika: 12.10.2023 klo 16–18, cocktail-tilaisuus 18–19.30
Paikka: Musiikkitalo Klubi-tila, Mannerheimintie 13a, Helsinki

Tervetuloa Strategisen tutkimuksen neuvoston Kestävän kasvun avaimet (GROWTH) -ohjelman juhlaseminaariin! Tilaisuudessa keskustellaan kestävän kasvun rajoista ja uudistuvan yhteiskunnan tulevaisuudesta. Asiantuntijat esittävät kolmeen kestävän ja uudistuvan yhteiskunnan teemaan liittyviä parhaita ratkaisuja, jotka on nostettu GROWTH-ohjelman hankkeissa tehdystä tutkimuksesta. Ratkaisut käsittelevät kiertotalouden arvontuoton, korkeatasoisen koulutuksen sekä osaavien kansalaisten ja nuorten merkitystä tulevaisuuden Suomelle. Seminaari tarjoaa yhteiskuntamme vaikuttajille ja tiedeyhteisölle tutkittuun tietoon perustuvia kestävän ja uudistuvan yhteiskunnan ratkaisun avaimia.

Kestävä ja uudistuva Suomi tarvitsee vahvan tulevaisuuden vision.
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Ilmoittaudu tilaisuuteen 4.10.2023 mennessä.

Ohjelma tarkentuu lähempänä tilaisuutta. Tilaisuus jatkuu tarjoilun merkeissä

Alustava ohjelma
16.00–16.05 Tilaisuuden avaus
16.05–16.35 Paneelikeskustelu – mitä kestävä kasvu on?
Mitä uudistuva Suomi tarvitsee? Kestävä kasvu on muutakin kuin materiaalista kasvua. Mitkä ovat kasvun uudet käsitteet ja mitä hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee? Keskustelijoina tutkija, päätöksentekijä ja elinkeinoelämän edustaja.
16.35–17.30 Kestävä ja uudistuva Suomi – ratkaisuja tutkimuksesta
GROWTH-ohjelman hankkeiden asiantuntijat esittävät tutkimuksesta kumpuavia kestävään ja uudistuvaan yhteiskuntaan liittyviä ratkaisujen avaimia, joita on kansallisessa ja paikallisessa päätöksenteossa hyödynnetty ja otettu käyttöön.
17.30–18.00 Paneelikeskustelu – nyt tehdään tulevaisuutta
Ohjelman hankkeiden johtajat keskustelevat tutkimuksen tuottamista mahdollisuuksista ja kestävään kasvuun liittyvän yhteiskunnallisen keskustelun tarpeesta. Paneelissa esitetään tutkimukseen perustuvia tulevaisuutta luotsaavia viestejä päätöksentekijöiden tueksi ja hyödynnettäväksi.
18.00 Loppusanat
18.00–19.30 Tarjoilua ja ohjelmaa

Strategisen tutkimuksen Kestävän kasvun avaimet (GROWTH) -ohjelmassa tuotetaan tietoa kestävän kasvun ja uudistumiskyvyn tueksi. Muutosten tuomia mahdollisuuksia sekä uudistumisen edellytyksiä ja esteitä tarkastellaan yhteiskunnan, yhteisöjen ja yksilön tasoilla.