Seminaarimateriaalit

Tälle sivulle on koottu erilaisten seminaarien ja webinaarien materiaaleja ja tallenteita.

CICAT2025-päätösjuhla

CICAT2025-päätösjuhlaa vietetiin 9.11.2023 Helsingin Tiedekulmassa. Palaa tilaisuuden tunnelmiin ja katso, ketkä saivat kiertotalouspalkkinnon.


CICAT2025-hankkeen & Business Finlandin yhteistyöwebinaarit

Arvoketjut kiertotaloudessa 3.11.2022

Siirtymä lineaaritaloudesta kiertotalouteen haastaa käsityksemme siitä, mitä on arvo, mikä on arvokasta, sekä miten arvoa tuotetaan. Kiteytetysti, kiertotaloussiirtymä vaatii palvelu- ja liiketoimintamallien uudelleenajattelua. Se haastaa innovatiivisesti miettimään seurauksia nykyisille toimitusketjuille, sekä luomaan uusia arvoketjuja ja yhteistyön malleja, esimerkiksi ekosysteemejä tai verkostoja, monenlaisten kumppanien kanssa.

Arvoketjut kiertotaloudessa -tilaisuuden esitys (pdf)


Uusimmat kiertotalouden tutkimustulokset yritysten käyttöön -webinaarisarja

Muutoksen tukeminen kiertotaloudessa 4.11.2021

Siirtyminen lineaaritaloudesta kiertotalouteen on systeemisen, monitasoisen muutoksen johtamista, jossa yritykset ovat keskeisessä asemassa. Tilaisuudessa tuettiin yrityksiä kiertotalousmurroksessa tarkastelemalla kiertotaloussiirtymän vaatimaa muutosta yksilöiden, organisaatioiden sekä yhteiskunnan tasoilla.

Tutkimustulosten esittely (tallenne, YouTube)

Muutoksen tukeminen kiertotaloudessa (pdf)

Mitä uutta liiketoimintaa kiertotalouteen syntyy 28.10.2021

Kiertotalousliiketoiminnan mahdollisuuksia syntyy markkinoilla kiihtyvällä vauhdilla.  Tilaisuudessa syvennyttiin siihen, miten startupit ja vakiintuneet yritykset luovat ja tarttuvat kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksiin. Lisäksi tarkasteltiin ekosysteemeissä syntyviä liiketoimintamahdollisuuksia ja tapoja, joilla kaupungit katalysoivat kiertotalousliiketoimintaa.

Tutkimustulosten esittely (tallenne, YouTube)

Mitä uutta liiketoimintaa kiertotalouteen syntyy (pdf)

Kiertotalous vaatii sujuvaa sopimista 7.10.2021

Kiertotalouden ohjaus ei ole vain ylhäältä tulevaa sääntelyä. Tilaisuudessa käsiteltiin, millaisilla sopimusjärjestelyillä yritykset voivat oma-aloitteisesti edistää kiertotaloutta ja välttää kiertotaloustoimintaan liittyviä sopimusoikeudellisia sudenkuoppia.

Tutkimustulosten esittely (tallenne, YouTube)

Tilaisuuden johdanto (pdf)

Kiertotalous vaatii sujuvaa sopimista (pdf)

 

Yhteistyö avaimena kestävään kiertotalouteen 18.2.2021

Business Finlandin, Sitran ja CICAT2025-hankkeen järjestämässä webinaarissa kuulimme uusimpia CICAT2025-hankkeen kiertotalouteen liittyviä tutkimustuloksia. Kolmiosaisen webinaarisarjan viimeisessä osassa keskityttiin yhteistyön voimaan siirryttäessä kestävään kiertotalouteen.

Tutkimustulosten esittely (tallenne, YouTube)

Yhteistyö avaimena kestävään kiertotalouteen – tutkimustulokset (pdf)

Kiertotalousmuutoksen johtaminen 11.2.2021

Kuulimme Business Finlandin, Sitran ja CICAT2025-hankkeen järjestämässä webinaarissa uusimpia CICAT2025-hankkeesta saatuja kiertotalouteen liittyviä tutkimustuloksia, jotka keskittyivät erityisesti kiertotalousmuutoksen johtamiseen. Webinaarisarja on kolmeosainen ja siinä kuullaan tutkimustuloksia ja niiden soveltamista käytäntöön yrityksissä sekä tarjotaan osallistujille mahdollisuus keskustella muiden yritysosallistujien ja kiertotaloustutkijoiden kanssa.

Tutkimustulosten esittely (tallenne, YouTube)

Tilaisuuden johdanto (pdf)

Kiertotalousmuutoksen johtaminen – tutkimustulokset (pdf)

Kiertotalous – viisasta liiketoimintaa yrityksille 28.1.2021

Pääsimme kuulemaan uusimpia CICAT2025-hankkeesta saatuja kiertotalouteen liittyviä tutkimustuloksia. Webinaarisarja on kolmeosainen ja siinä kuullaan tutkimustuloksia ja niiden soveltamista käytäntöön yrityksissä sekä tarjotaan osallistujille mahdollisuus keskustella muiden yritysosallistujien ja kiertotaloustutkijoiden kanssa.

Tutkimustulosten esittely (tallenne, YouTube)

Viisasta liiketoimintaa kiertotaloudesta (pdf)


CICAT2025 – Yritysseminaari 4.2.2021

Seminaarin tallenne (YouTube)

Seminaarin materiaalit (pdf)