Kiertotalous kaupunkien menestystekijänä

12.05.2021

Kiertotalous tarjoaa kaupungeille tilaisuuden vahvistaa ympäristölle myönteistä elinkeinopolitiikkaa. Kaupungit ovat erilaisia ja niillä kaikilla on omia vahvuuksiaan nousta kiertotalouden edelläkävijöiksi.

CICAT2025 julkisti 12.5.2021 politiikkasuosituksen kaupungeille ja kunnille. Suositus julkaistaan Kuntaliiton 12.5. klo 14-15.30 järjestettävässä keskustelutilaisuudessa, jonka teemana oli kunnat ja kiertotalous. Lisätietoja

Tuoreessa politiikkasuosituksessa esitetään neljä tutkimukseen perustuvaa tavoitetta kaupunkien kiertotalouden edistämiseksi. Suosituksen mukaisia toimia voivat soveltaa kaupunkien lisäksi kaikki kunnat ja alueet kokoon katsomatta. Tutustu politiikkasuositukseen alla tai lataa se pdf-muodossa koneellesi.

CICAT2025 Politiikkasuositus – Kiertotalous kaupunkien menestystekijänä from Turku University of Applied Sciences / Circular Business Models

 

CICAT2025 Politiikkasuositus 3 (pdf)

CICAT2025 Policy brief 3 (pdf)

 

Alla olevilla videoilla kaksi suosituksen tehnyttä tutkijaamme Tampereen yliopistosta kertoo muutamia nostoja kaupunkien kiertotaloustyöhön.