Palkinto kiertotalousaiheiselle tutkimusartikkelille

11.01.2021
Kuva: Drew Beamer/Unsplash

Resources, Conservation & Recycling (RCR) -lehti on julkistanut palkitsemansa vuoden 2020 eniten siteeratut artikkelit. Palkinto myönnetään 10 tutkimusartikkelille, joita on siteerattu eniten julkaisua seuraavien kolmen vuoden aikana.

Yksi palkituista on CICAT2025-hankkeen tutkijoiden Valtteri Rannan ja Leena Aarikka-Stenroosin yhdessä Paavo Ritalan ja Saku Mäkisen kanssa kirjoittama kiertotalouden institutionaalisia ajureita ja esteitä käsittelevä artikkeli Exploring institutional drivers and barriers of the circular economy: A cross-regional comparison of China, the US, and Europe.

Tutkimusartikkelissa tunnistettiin kierrätyksen nauttivan suurempaa instituutionaalista tukea tuotteiden uudelleenkäyttöön ja vähentämiseen verrattuna. Lisäksi havaittiin, että kiertotalouden edistäminen lainsäädännön avulla on tärkeää, mutta ei yksinään riitä ilman mielikuvien ja jokapäiväisten käytäntöjen muuttumista kiertotalouden mallien mukaiseksi.

Alkuperäinen uutinen: https://www.journals.elsevier.com/resources-conservation-and-recycling/news/resources-conservation-recycling-2020-most-cited-paper-award

Artikkeli: https://doi.org/10.1016/j.resconrec.2017.08.017